kostel Nanebevzetí Panny Marie

Původně románský kostel z počátku 13. stol. První zmínka je z roku 1358. Při gotických úpravách loď prodloužena k západu, v pozdní gotice přistavěna věž. V renesanci loď sklenuta. Po roce 1890 provedena novorománská úprava a přistavěna oratoř. Jednolodní stavba s pravoúhlým presbytářem s valenou klenbou má na západní straně hranolovou věž na severní straně pak oratoř s apsidou. Loď sklenuta třemi křížovými poli s hřebínky. Triumfální oblouk je půlkruhový bez profilace. Hřbitov byl zrušen na konci 19. století při rozšiřování pivovaru. Socha sv. Jana Nepomuckého - pískovcová barokní socha neznámého autora na hranolovém soklu. Socha byla v havarijním stavu bez hlavy (od r. 1990) a s povrchem silně zkorodovaným. Socha sv. Vavřince - kamenná socha světce stojí na levém polygonálním sloupu hřbitovních vrat. Figura je esovitě prohnutá. Levou ruku má na prsou, pravou pak podpírá rošt, atribut mučednické smrti.