pomník - památník vysílačky Libuše

Památník na poslední akt Heydrichiády z června 1942 je inspirován dílem Josefa Čapka. Podstavec ve tvaru zkoseného pilíře je z hrubě otesaného žlutého pískovce. Půdorys u základu 130 x 110 cm se zužuje a pod sochou je 110 x 70 cm. Na podstavci je žena v nadživotní velikosti, letící v poloze lehu na bok. Má přiléhavý oděv, v pravé ruce drží ratolest. Spodní levou ruku má pokrčenou, prsty ohnuté, paže je přimknutá k tělu a je téměř svisle. Nohy jsou mírně pokrčené, levá je napřímenější a dolní část je směrem dopředu pod pravou holení. Hmotu tvoří armovaná betonová směs. Před pomníkem je deska z hrubě opracovaného žlutého pískovce (190 x 125 cm, výška vpředu 30 cm a vzadu 50 cm nad terénem) s nápisem: „Obětem fašismu 1942“.