věžový vodojem

Vodojem je věžovitá stavba kruhového půdorysu, 45 m vysoká, z východní strany je přístup širokým betonovým vnějším schodištěm s bočními zídkami a 2 podestami. Vodojem je postaven ze železobetonové omítané konstrukce a režného cihlového zdiva. Přízemní část vodojemu je rozšířena prstencem ochozu, sestávajícího z hranolových sloupů a ploché střechy, která tvoří v patře terasu s jednoduchým kovovým zábradlím. Ochoz v přízemí je vydlážděn kamennou dlažbou z nepravidelných hranolových kostek, skládanou do čtverců. Při obvodové zdi pod dvouramenným schodištěm na terasu je půlkruhová betonová kašna s třemi půkruhovými stupni, dvěma hranolovými nadržkami a lavicí po stranách. Terasa v patře je jen zčásti kryta prstencovou plochou střechou. Terasu při obíhá na vnitřním obvodu lavice, přerušená v místě schodiště a vstupních dveří. Okraje terasy i stříšky jsou na dolním obvodu probrány fabionem, terasa má navíc hladkou římsu. Nad stříškou se zvedá užší věž. Je tvořená pilíři spojenými horním hladkým věncem. Ustoupené výplně jsou z režných cihel, ve spodní část nad stříškou jsou okna, členěná na 6 čvercových dílů, z vnějška diagonální příčky. Pod nádrží jsou nízká okna, členěná na 6 obdélných tabulí naležato. Věž je v horní části nad širším válcem nádrže zakončena pásem nízkých oken a římsou s fabionem vespod. Vstupní dveře jsou železné dvoukřídlé, zřejmě dodatečně upravované. Okna jsou též železná. Plechová (měděná) střecha s kopulí nese malou lucernu s kopulí.