měšťanský dům

Jednopatrový dům umístěný v jihovýchodním rohu Valdštejnova náměstí s hlavním průčelím o třech osách a s podloubím do Valdštejnova náměstí. Průčelí: hlavní průčelí do náměstí je o třech sdružených oknech a třech arkádách podloubí. Celé průčelí má omítkovou bosáž. Nad arkádami podloubí je kordonová římsa, nad ní původně tři sdružená okna, dnes změněna v trojdílná. Nad okny rovné římsy. Průčelí do Valdštejnského náměstí je o devíti okenních osách, na hranici hlavní budovy a jižního křídla je patrný ústupek. Členění průčelí, pokrytého omítkovou bosáží, je obdobné hlavnímu průčelí: v přízemí jsou slepé půlkruhové arkády, v patře okna s rovnými nadokenními římsami. dvorní fasády, jak hlavní budovy, tak i jižního křídla, jsou hladce omítané se zděnými pavlačemi na dórských sloupech. Střecha je kombinací valby a pultové střechy. Dům, byl upravován v pozdním empíru mezi léty 1830-40, kdy obdržel dnešní fasády, byla vytvořena sloupová lodžie ve dvoře a dostavěn přístavek u brány. V roce 1936 bylo zřízeno v jižním křídle nové schodiště. Od roku 1785 do roku 1850 v domě byl umístěn Krajský úřad.