pomník důstojníků z války roku 1866 (hrob A. Carmagnoly)

Obelisk z hořického pískovce 48x75x247 cm. Na soklové části s vlysem z gotizujících jeptišek vpadlá pole s vtesanými černěnými nápisy minuskulou a kapitálou. Na čele obelisku reliéf meče a věnce. Na čelní straně nápis: Wir ehren das Anden=/ ken des in Folge schwe/ rer Verwundung gestor=/ benen und hier begra=/ benen Oberstlieutenants/ ANTON CARMAGNOLA/ und gedenken dabei auch/ der im Feldzuge 1866 ge=/ bliebenen Kameraden de=/ren Gebeine an uns unbe=/ kanter Stätte ruhen.// Na severním boku: Das Offiziers/ Korps des/ k. k. Infanterie/ Regiments/ Hoch und/ Deutschmeister.// Na jižním boku: Friede / ihrer/ Asche.// Zezadu: Hauptmann Tomas Neubauer, / -„- Franz Gaipl,/ Oberlieutenant Alois Procháska,/ -„- Martin Deverunne,/ -„- Emil Chodi,/ Unterlieutenant F. Hochmeyer,/ -„- Prinz F. Salmm-Reifferscheidt,/ -„- Friedrich Ritter v. Hauer,/ -„- Anton Maloszay,/ -„- Simon Blaschke,/ -„- Ignaz Veith.//