náhrobek Moisese Kalmana

V jižní části starého hřbitova hrob s pískovcovým obrubníkem, vzadu mohutná pískovcová stéla 74 x 60 x 293 cm v novogotickém stylu, s římsami a nakoso postavenými nárožními pilíři. Původně s nátěrem ve velmi tmavém šedém až černém „kamenném“ odstínu. Ve spodní části na čele vsazená pískovcová deska s reliéfem císařského orla, držícího před sebou věnec. Kolem rozprostřeny vojenské insignie (praporce, pušky, fasces). Vše překrývá štítek s písmeny FJI, na něm pěchotní čako s císařským orlem. Vtesané černě vybarvené nápisy minuskulí a kapitálou na třech stranách horní části stély. Na čelní (západní) stěně ve vpadlině: Hier ruht MOISES KALMAN/ Hauptmann des k. k. 23/ Infanterie Regimentes.// Na severním boku: Er lag seinem bei/ Trautenau erhalte-/ nen Wunden/ am 14ten September 1866//. Na jižním boku: Dem geachteten u. beliebten Kameraden/ das Offiziers=Corps.// Na soklu jižního boku vtesaná minuskulní signatura: Kofranek/ Hořic//.