náhrobek Josefiny Mayer

Pískovcový náhrobník (115x115x191 cm) na čtvercovém soklu a hladkém kvádru podstavce, k jehož stranám přiléhají hladké pětiúhelné útvary s reliéfem kříže uprostřed. Podstavec ukončuje zvonovnice s jemným vegetabilním ornamentem. Tělo pomníku kubické s orámovanými nápisovými poli, v nárožích s obrácenými pochodněmi. Krycí deska s profilací, na její stříšce spočívá sloupová patka s vavřínovým věncem místo oblounu. Dřík sloupu chybí, hlavice o menším průměru s perlovcem a vejcovcem pod krycí deskou. Na hlavici položena nízká váza (nepůvodní). Vtesané nápisy na všech stranách těla, na čelní (východní) stěně v rámu ve spodní části pod reliéfní girlandou, nad kterou je umístěn korunovaný alianční erb. V heraldicky pravém štítě pošikem pás s třemi květy, levý štít polcený, vpravo klínový kříž, vlevo stojící lev. Nápis na čelní (východní) stěně: Hier ruhet/ JOSEPHA v: MAYER/ geborene Fre?in/ von WATLET//. Na jihu: Vermählt mit Major/ von MAYER/ den 1ten Maj 1832.// Ze západu: Gestorben den 19ten August/ 1837./ Dieses Denkmahl/ von ihren Eltern/ errichtet.// Na severu: geboren den 28. December/ 1800.// Nízká váza omylem přenesená ze sousedního náhrobníku Moritze Reisingera.