náhrobek Moritze Reisingera

Pískovcový stélový náhrobník 58x38x210 cm v gotizujícím stylu s vrcholovým křížem, osazený ne nízkém soklíku. Podstavu ukončuje profilace, tělo pomníku s vpadlou plochou přední strany s výžlabkem na hraně a zubořezovým motivem v nadpraží, v ploše osazena mramorová deska s vtesaným nápisem. Na krycí desce je osazen mramorový gotizující kříž. Nápis minuskulí a kapitálou černěný N1.: Moriz Freiherr von / REISINGER/ Major des k:k: Groszfürst/ Constantin von Ruszland/ 18ten Infanterie Regiments/ und Besitzer des Militair/ Verdienst. Kreuzes.// Geboren den 14ten Juli 1812/ gestorben zu Königgrätz/ den 20ten März 1850.// Die tief betrübten Ge/ schwiester ihrem innige/ liebten Bruder.// Na jižní části podstavy vtesaný nápis N2. : A. Summ.//