náhrobek Carla rytíře von Ripp a Wilhelminy von Ripp

Pískovcová stéla 69x97x167 cm v zadní části neudržovaného ohrazeného hrobu. Sloupky ohrazení a stéla z pískovce, hrazení z litinových profilů, na všech stranách stély původně osazeny oválné a kruhové reliéfy, na horní části stély zinkové a litinové ozdoby, nárožní téměř zničené. Na vrcholu stély zinkový kříž v. 33 cm. Sloupky ohrazení štíhlé čtvercového profilu se zakončením ve tvaru průniku dvou valených kleneb. Vlastní ohrazení tvoří na všech čtyřech stranách drobně profilované sloupky, po stranách stély zakončující sloupky se zdobnou hlavicí. Sloupky nahoře nanýtovány do dvojice plochách profilů. V přední části jednokřídlá vrátka. Nevysoká stéla (štíhlý komolý jehlanec) na profilovaném soklíku, v dolní části s odsazením. Na čelní straně v dolní části oválný vtesaný rám se zbytky maltové plochy, původně přidržující litinovou desku (uložena). Na ostatních stěnách uprostřed na výšku oválné zinkové tepané věnce (uvnitř a po obvodu stopy starší odlišné dekorace s věnci a páskami a vsazenými kruhovými destičkami). Na vrcholu stély v nárožích lité(?) zinkové hlavy andílků (chybí), zbyla jen torza na železných nosičích. Na odsazení v patě stříšky v nárožích vegetabilní akrotérie, na vrcholu obdobně provedené lístky, z nich vyrůstá bohatě zdobený křížek (částečně poškozený) s hlavami andělíčků v patě a na koncích ramen. Na čelní stěně nad osazením desky vtesaný a korozí kamene poškozený nápis: [WIL]HELMINE von RIPP/ ge[bor]en am 17. August 1777/ ge[storb]en am 8. Juni 186./ von [---]in dankbaren S[öhn]e//. Reliéfní litinová deska: většinu plochy vyplňuje erb, kolem nápis (první řádek nad erbem, druhý a třetí menším písmem pod ním): CARL. RITTER von RIPP/ K:K: FELMARSCHALL.LIEUTENANT/ UND FESTUNGS.COMMANDANT//. Erb dělený s vyskakujícím korunovaným lvem v horní části, dolní část s kůlem, na něm květ. dva korunované helmy, pravý s vyskakujícím lvem, levý s květem mezi buvolími rohy. Kolem horní části erbu bohatá přikryvadla. Nápis se zbytky žlutého nátěru na písmu.