pamětní deska Martina Veselého a jeho rodiny

Za 7. pilířem od brány v jihovýchodní zdi profilovaný pískovcový rám 65,5x92 cm s výklenkem, rám vystupuje před líc stěny (oblý profil, odsazené vyžlabením), ve výklenku hrubě sekaný povrch. Deska zřejmě zanikla, nahrazena novou jednoduchou deskou, zcela odlišnou od původní. Původní deska v pískovcovém rámu obdélná se vzdutou střední částí horní strany, ze světlého kamene(mramoru?) s lasturovým lomem. Na desce vtesaný latinský kříž ve svatozáři, pod ním vtesaný nápis kurzivou a minuskulí: Hier ruhet/ [---] seine [---]/ Martin und Theresia Wesseli,/ Johann und Marie Schmidt/ und Techtel Theresia,/ Herr Josef Schmidt./ Magistrat[---]//. Spodní část desky v r. 1966 poškozena odlupováním kamene, 1969 odlomena. Nová deska osazena při bráně hřbitova, rám zachován na původním místě.