náhrobek Maxmiliana Reisingera

Pískovcový stélový náhrobník 97x44x230 cm při hlavní cestě. Dvakrát odstupněný sokl. Na čelní stěně se dvěma vsazenými mramorovými nápisovými deskami a reliéfním erbem, štít s oblým profilem, koncovými akroteriemi, na něm obdélná plocha, na které spočívá přilbice. V čelní ploše štítu reliéf dubových snítek. Přilbice se spuštěným hledím a chocholem nasazena na věnci a polštářku(?). Erb s přikryvadly. Štít polcený, heraldicky vpravo půl orlice, vlevo za kanónem stojící chlapec s ptáčkem ve zdvižené pravici. Na štítě koruna, v klenotu trojice hřebů mezi křídly. Na horní desce nápis N1: Dolní deska s oble probranými rohy, vtesaný nápis vyčerněný N2. Na dolní části soklu vpravo signatura N3. Všechny nápisy vtesané minuskulní a kapitála.