náhrobek Franze Xavera Burina

Figurální náhrobník (stéla) 70x48x295 cm z hořického pískovce. Na soklu tělo stély s gotizujícím rámováním s vtesaným černě vymalovaným nápisem na čelní stěně, ukončené profilovanou krycí deskou. Socha Zmrtvýchvstalého Krista se subtilním křížem (horní část s vodorovným ramenem odlomena) a trnovou korunou v rukou. Nápis minuskulí a kapitálou: Hier ruhen/ FRANZ XAVER BURIN/ k. k. Fortifikations-Kasern-/ Hausmeister/ geb. im Jahre 1795 zu Prag/ gest. am 21. April 1850 zu/ Josephstadt und dessen Sohn/ FRANZ XAVER BURIN/ k.k. Patental- Invaliden-/ Korporal/ geb. am 29. August 1827 zu/ Wien gest. am 6. Marz 1870 zu Josefstadt/ Gewidmet von des Sohnes Gattin/ BARBARA BURIN//. Dole na soklu vpravo signatura: M. Ježek.