hrob padlých z války 1866

Na dvou stupních pískovcová stéla 110 x 86 x 256 cm. Na odstupněném soklu převýšené tělo s nápisy na čelní a zadní stěně, na římskou oddělené horní části zepředu i zezadu reliéfní kříž. Na krycí desce nízká pyramidální stříška. Vtesaný vyčerněný nápis minuskulou a kapitálou: Hier ruhen KARL von NEUMAYER/ Oberlt. im kk. 25. Jäger Baon/ GEORG DEMETER/ Führer im k.k. 67. I. Rgte/ AND. SCHŐNBAUER/ Kurasier im k.k. 4. k. Rgte/ FRANZ DALLAPRIA/ Inftst. im kk 31. I. Rgte/ DOMINIK POLATTO/ Inftst. im kk. 38. I. Rgte/ JOSEF SOMMER/ Inftst. im kk. 35. I. Rgte/ JOSEF JABLONSKY/ Dragoner im königl. preuss./ 1. Dragon Rgte/ welche während der Cernirung/ der kk. Festung Josefstadt/ theils ihren vor dem Feinde er=/ haltenen Wunden – theils den/ Strapazen des Krieges im heisi=/ gen kk. Garnisons Spitale/ erlegen sind.// Zezadu: Gewidmet/ Vom k.k. Offiziers Corps/ der Garnison Josefstadt//, pod tím Exhumirt am 5. April 1871./ vor dem Neustadter Thore.// Vtesaný nápis na horním soklu: Wer an mich glaubt wird leben/ Joh II. 25// Na dolním soklu vpravo vtesaná signatura: M. Ježek//