kostel sv. Jiří

Pětiboce uzavřený presbytář s jedním obdélným křížovým polem a šestipaprskovým závěrem provází na severu čtvercová sakristie, na jihu boční kaple, kratší, ale obdobné půdorysné skladby (jedno pole a závěr). Mírně obdélná loď předstupuje poněkud oproti presbytáři, na jihu zase ustupuje. Opěrné, jednou odstupněné pilíře se před regotizací omezovaly jen na presbytář a jižní kapli. Ani zalomená okna nejsou původní. Mohutná hranolová západní věž. Lomený oboustranně okosený vítězný oblouk presbytáře. Klínová, po stranách vyžlabená žebra vybíhají ze stěn a stýkají se v terčových svornících. Na rozhraní obou polí jsou patky zaostřeny. Nižší lomený vítězný oblouk jižní kaple na straně do lodi probrán výžlabky. Žebra stejné profilace jako v kněžišti vyrůstají ze stěn. Neprofilovaný svorník závěru člení štítek. Klenba lodi s asymetricky umístěným pilířem je neogotická. Neogoticky byla radikálně upravena i západní věž.