sousoší sv. Jana Nepomuckého

Na obdélné základně v kamenné ohrádce s kuželkovou balustrádou (z hranatých kuželek) s profilovanou obrubou tvarovaný sokl s bočními na koso postavenými volutovými křídly, členěný rytými rámy. Na přední straně soklu oválné zrcadlo. Sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou. Přední strana soklu konvexně tvarovaná. Na podnoží socha světce v životní velikosti. Světec oděn v kanovnické rouch. Pravá ruka podél těla drží smeknutý biret, levice pokrčena, spočívá na hrudi v gestu odevzdání, hlava skloněna a pootočena k levému rameni. Po levém boku světce na oblačné základně postava anděla, klečícího na kolenou. Anděl drží oběma rukama k levému rameni zdviženou kartuš s minuskulním nápisem – viz doplňkový list. Po pravém boku světce dvě putta nesoucí kartuš s reliéfem světcova jazyka v relikviáři a s prstem na ústech v gestu mlčení. Hlavy pootočeny k levému rameni s pohledem vzhůru k světci. Kartuš s minuskulním nápisem: Blahoslavený kdož jazykem svým nepoklesli a kdož nesloužili na ...tným nebe strach 25.1... Materiál: kámen