zámek

KP tvoří: starý zámek, nový zámek, park, oranžerie(čp. 39), pivovar (čp. 3), hospodářské objekty pivovaru 1-4, mlýn, obytná a hospodářská budova mlýna (čp. 2), schodiště s terasou, ohradní zeď (kolem celého areálu), vnitřní zdi v parku (u skleníku, na parc. 1583 a mezi starým a novým zámkem), plot (severně při zámku), schodiště (u skleníku), brány 1,2,4-7, solitérně umístěné vázy. Prostředí KP tvoří: obytný dům (čp. 392), mostky 1-6, jez, mostek přes jez, kamenná pevnost, scéna (před pivovarem), ohradní zeď (v SV části), schodiště (před kostelem), schody (na hráz), 2 boudy (před zámkem), skleník, domek u skleníku, přístavba (u oranžerie), brána 3 (v JZ části), boudy 1-3 (v zahradnictví), stan a sklad (v zahradnictví). Areál obsahuje historicky poutavou budovu tzv. starého zámku, což je dvoukřídlá, jednopatrová stavba situovaná blíže kostelu a nový zámek postavený jako jednopatrový v 19. stol., včetně spojovacího krčku. Starý zámek obsahuje ve východním křídle část středověké tvrze. Lze zde identifikovat dvě stavební gotické fáze a velkou renesanční přestavbu. Renesanční, již dvoukřídlý zámek měl průčelí zdobeno psaníčkovým sgrafitem a v nádvorním průčelí v přízemí byla arkáda. K zámku patří park, který prošel na sklonku 80. a začátkem 90. let 20. stol. obnovou na které se podíleli sochaři (např. Fr. Skála - kamenná pevnost Kocour).