kostel sv. Jiří

Kostel sv. Jiří je jednolodní (o 3 okenních osách) orientovaná podélná stavba s mírně odsazeným segmentově uzavřeným presbytářem (o 5 okenních osách) s dvouetážovým hlavním průčelím bez věže. Střecha kostela je mansardová (s profilovanou dřevěnou mansardovou římsou) pobitá plechem. Nad presbytářem sanktusník. K S i J straně presbytáře přiléhají dva nízké přístavky přibližně čtvercového půsorysu sloužící jako sakristie (S) a kaple (J). Při kraji S průčelí předstupuje před hmotu stavby čtyřboký přístavek (s okosenými nárožími) obsahující v sobě točité schodiště. Hlavní vertikální osu dvouetážové průčelí (horizontálně členěného masivní profilovanou korunní římsou krytou plechem, obíhající plynule celou stavbu) tvoří hlavní vstup do kostela (pravoúhlým portálem s profilovaným ostěnním), okno kasulového typu a nika ve štítu, kopírujícího obrysově tvar mansardové střechy. Okna lodi i presbytáře jsou kasulového typu (se šikmou špaletou) s jemně profilovanými šambránami a plochými lichoběžníkovými klenáky dosahujícími do výše korunní římsy. Sdružené pilastry (vynášející úseky plně vyvinutého kladí) rámující průčelí shodně člení i okosená nároží lodi kostela a presbytář. Vstup do kostela doplňuje dřevěnný krucifix po pravé straně portálu.