socha sv. Jana Nepomuckého

Na třech stupních (poslední je pískovcový s profilovanou hranou) umístěn hranolový podstavec nesoucí sochu sv. Jana Nepomuckého. Podstavec tvoří nízká kvadratická patka ukončená zvonovnicí a kvádr ve spodní části mírně rozšířený, ukončený vyloženou profilovanou římsou. Na přední straně podstavce reliéfní obdélný rám s vnitřní vrapovanou stuhou propletenou akantem, na dolním konci zavinutou do zalamovaných volut, v podřímsí sepnutou závěsem s květem růže. V rámu vytesán nápis, na zadní straně podstavce rovněž. Figura světce v tradičním kanovnickém šatě vynášená oblačnou kupou s okřídlenou andílčí hlavičkou na čelní straně. Světec v mírném kontrapostu, tělesná osa lehce prohnutá, před tělem oběma rukama drží krucifix. Obrys figury poměrně uzavřený, povrch šatu pojednán nepravidelnými vertikálními a šikmými záhyby. Detaily fyziognomie pečlivě opracovány. Materiál: pískovec.