kostel sv. Floriána

Orientovaný kostel s užitným patrem má obdélnou loď a pětiboký presbytář s opěrnými pilíři. Ploché stěny, dělené průběžnou mezipatrovou římsou, jsou prolomeny hrotitými okny s rotujícími kružbami a dvěma svislými pruty. Okenní otvory v lodi mají částečně zazděnou parapetní část. Průběžná římsa umístěná nad opěráky odděluje užitné patro, které je prosvětleno rastrem na výšku obdélných okenních otvorů s profilovanou šambránou. Výplně jsou dřevěné dělené do kříže. Střecha je sedlová s valbou nad presbytářem. Krytinu tvoří na koso kladená šablona šedé barvy. Povrchová úprava obnovené fasády je lomená bílá s vyznačenými armaturami v opěrácích a v nároží světlejším odstínem bílé. Podobně jsou zdůrazněny i špalety oken. Korunní a průběžné římsy jsou provedeny červeně. Na severní straně je k presbytáři připojena sakristie se vstupem na kazatelnu, na jižní straně stojí při jihozápadním nároží lodi schodišťová věž, která zpřístupňuje vřetenovým schodištěm empory, a v ose západního průčelí dominuje hranolová zvonová věž s karnerem (pohřební kaplí) a vřetenovým schodištěm, které umožňuje vstup do patra a podstřeší kostela. Patra věže z vnějšku prozrazují průběžné římsy, z nichž spodní dvě korespondují s průběžnou kordonovou a korunní římsou lodi a presbytáře. Následuje kordonová římsa těsně pod hřebenem lodi a korunní věžní římsa. Stěna věže je prolomena na výšku obdélnáými okny s dřevěnou výplní. V nejvyšším patře jsou okna větší vyplněná dřevěnými žaluziemi, pod okny se ze tří stran nachází věžní hodiny. Střecha věže je cibulová s bání zakončená zlaceným křížem. Krytina je z patinované mědi.