kostel sv. Petra a Pavla

Kostelík stojí na severovýchodní straně obce, na mírném návrší. Je přístupný po kamenných stupňovitých schodech, lemovaných po obou stranách lipovým stromořadím. Stavba kostela je orientovaná, zděná a omítnutá (v barevnosti odstínů okrové). Kostel je jednolodní, na severovýchodě se štíhlou, vysokou kostelní věží, jejíž dolní část je pozůstatek původního kostela, který byl přestavěn v baroku a následně pak výrazně na konci 19. století. Kostel je obklopen ohradní zdí. Vstup do kostela je na západním průčelí jednoduchým portálem. Loď je prostá, jednoduchá, strop rovný, obílený, bez okras a nástěnných obrazů, osvětlován s každé strany dvěma okny půlkulatými, dovnitř šikmo špaletovanými, zasklenými obyčejným sklem. Dlažby kamenné. Chór s varhanami je nad hlavním vchodem, přístupný po dřevěných schodech z lodi. Nevelké varhany od firmy J. Tuček Kutná Hora. Triumfální oblouk je jednoduchý, bez okras. Presbytář je o stupeň vyšší než loď, bez opěrných pilířů.