kostel sv. Vavřince

Zajímavá půdorysná konfigurace. Dlouhý presbytář původně o třech klenebních polích a pětibokým závěrem s kratší obdélnou sakristií po severní straně, příčně obdélná dosti přesahující loď, západní hranolová věž. Presbytář posilující opěrné pilíře s bosovaným čelem, mezi nimi jsou v závěru a po jižní straně rozepjaty stlačené pásy. Opěráky končí až v průběžném kladí, půlkruhově završená okna. Nad sakristií je oratoř, obdélné renesanční okno s jemně profilovaným ostěním a nadokenní římsou. Severní lomený gotizující portálek do sakristie s oblounkem při vnější archivoltě. Nároží lodi jsou zaoblená, členěna bosovanými pilastry na severu i na jihu portály půlkruhové, lehce rozlišené, nad nimi motiv rozevřeného plochého sedla. Nad portály okna s profilovaným ostěním a lehce stlačeným záklenkem s lichoběžným klenákem. Západní věž dole střílnovitého okénka, výše obdobná jako na lodi a nahoře oválná báň, lucerna, cibulka. Krytina eternit, na věži plech.