kostel Božího těla

Gotický objekt s pětiboce uzavřeným presbytářem o jednom obdélníkovém křížovém poli s šestipaprskovým závěrem se napojuje na širší loď s dvojicí lehce obdélných křížových polí. Na severní straně byla ke kněžišti dodatečně připojena sakristie. Celek kostela člení jednou odstupněné pilíře, na rozích lodi postavené nakoso, vrcholící pultem, kolem nich se zalamuje průběžný sokl. Zdivo opukové, sokl pískovcový, vápenné, dřevem hlazené omítky. Střecha vysoká, sedlová, nad presbytářem zvalbená, eternitová krytina. Jižní vstupní portál hrotitý, s bohatou profilací jen v horní polovině špalety. Okna dvoudílná lomená s jednoduše okosenými špaletami vyplňující kružby, některé kružby oken doplněny 1865-66 Fr. Schmoranzem. Gotická žebra presbytáře hruškovitě profilovaná na jehlancovitých konsolách, s kruhovým svorníkem v závěru členěným reliéfním štítkem. Sanktuář po stranách s kružbovým panelováním s rámem vybíhajícím v kytku. Jeho tympanon nad pravoúhlým otvorem rámuje lomený oblouček s kytkou. Vítězný oblouk je hrotitý, s okosenými hranami, sakristie zaklenuta dvojicí placek. Stejně profilovaná žebra lodi vzrůstající na nízko posazených jehlancových konzolkách, obdobných jako v presbytáři a sbíhající se v terčových svornících. V západní části lodi vložena zděná kruchta na třech půlkruhových obloucích arkády, s uprostřed vypjatou zděnou poprsnicí. V podkruchtí se rýsuje okosená arkáda do budovy bývalého špitálu. Dlažba novodobá. Před jižní fasádou socha sv. Antonína Paduánského, AD. 1816.