venkovský dům

Rozsáhlý přízemní objekt původně s mohutným levým dvorním křídlem a připojeným hospodářským traktem (na jejich místě patrová novostavba). Střecha sedlová, nad levou částí zvalbená, pův. se štěrbinovým vikýřem, v současnosti lichoběžný vikýř zvětšen. Průčelí do ulice je hladké s nepravidelně rozvrženými otvory. Vlevo od středu je osazen pozdně gotický portál se zkosenou hranou a přetínavým sedlovým nadpražím ve vrcholu s porušeným erbovním štítkem, k němu vede kdysi přímé kamenné schodiště, dnes betonové, dvojstranné. Po levé straně portálu štěrbinové okénko bez profilace, nad ním velké šestitabulkové lícové okno. Pravou část průčelí člení dva štěrbonové otvory v nestejné úrovni. Štít, původně dřevěný, s podlomením, krytý eternitem je nyní nově vyzděn s dvojicí pravoúhlých oken, hladké omítky. Zdivo lomový kámen, klenby a někt. detaily cihelné. Střed dispozice hlavního objektu zaujímá síň s půlkruhově valenou klenbou s trojicí výsečí s mírnými hřebínky (při opravě interiéru otlučeny). Obytná místnost je zaklenuta centrálně na dvojici středových křížících se pasů, nesených přízedními pilíři s patkami, mezi něž jsou vloženy úseky plackové klenby s koutovými výsečemi s plochým omítkovým rámováním. Vpravo valená klenba starobylého vzhledu. V nedochovaném dvorním křídle bývaly placky s vykrajovanými zrcadly. V nedochovaném zadním hospodářském stavení byla zčásti valená klenba se styčnými výsečemi.