myslivna

Budova bývalé myslivny čp. 33 stojí volně uprostřed zahrady, orientována vstupním průčelím směrem k V. Budova je zděná a omítaná (tektonické články fasád jsou bílé, plochy jsou tónovány sytým okrem). Jedná se o jednopatrovou budovu obdélného půdorysu, která sestává ze 2 částí různého původu. J, zhruba dvoutřetinová část, představuje původní jádro objektu, S část budovy je novější přístavba. V od myslivny je zděná terasa, využívaná jako garáže. Střecha objektu je valbová, krytá bobrovkami. Nad starší částí budovy vystupuje na V a Z straně vikýř se sdruženým oknem. Nad novou částí budovy vystupuje na V straně střechy mohutnější vikýřová nástavba o 2 okenních osách s vlastní valbovou střechou. Terasa je zděna z cihel a je přístupná od J po dvouramenném kamenném schodišti. Plocha terasy je dlážděna čtvercovými cementovými dlaždicemi a ohrazena nízkou cihelnou zídkou s pilířky. Pod terasou, v úrovni terénu, se rozkládají plochostropé prostory. Exteriér budovy má jednotnou úpravu, všechny fasády jsou pročleněny profilovanou korunní římsou, která obíhá celý obvod stavby beze změn. V vstupní průčelí má nerovnoměrně rozložené osy, přízemí staré části je pětiosé, v patře jsou pouze 3 osy. Okna jsou rámována plochými štukovými šambránami a lištou s uchy v horních rozích. V přízemí v 2. ose je prolomen pravoúhlý vchod v prostých zárubních. Další vchod je prolomen ve 4. ose, okno v 5. ose je vysunuto výše, takže přerušuje linii pásové římsy. Podél V průčelí se táhne novodobé betonové zápraží s čtvercovými cementovými dlaždicemi. S část fasády, náležející nové přístavbě, je dvouosé s pětibokým patrovým rizalitem, jehož 3 stěny jsou prolomeny okny. V patře J průčelí vlevo jsou malované sluneční hodiny, ve stř. ose nad linií pásové římsy je zasazena pamětní deska B. Smetany. Ve vlysu desky je vyryt majuskulní nápis: VĚNOVAL ZPĚVÁCKÝ SPOLEK V DOBROVICI a ve střední části je nápis: ZDE ŽIL / BEDŘICH SMETANA / tvůrce české zpěvohry / od října 1874 do května 1884.