kostel sv. Leonarda

Podélná jednolodní stavba s odsazeným půlkruhově ukončeným kněžištěm, k jehož severní straně přiléhá drobná přístavba depozitáře, na jižní straně sakristie. V ose západního průčelí stojí třípatrová hranolová věž. Průčelí věže hladké až k průběžné korunní římse, prolomeno několika obdélnými okénky s kamenným ostěním členěným mělkým profilem pravoúhle zalomeným do patek. Zvonicové patro má na nárožích pilastry a korunní římsy uprostřed zvednuty pro ciferník hodin. Věž ukončena cibulovitou helmicí s osmibokou lucernou. Hlavní vstup do kostela pravoúhlým portálem s profilovaným ostěním. Nad ním umístěna pamětní deska s textem o stavbě chrámu roku 1772. Průčelí kostela má mezi okny vždy dvě liseny sahající až pod korunní římsu, okna s ostěním a klenákem. Vstup do sakristie kamenným portálem s rovným nadpražím. Střecha při věži sedlová, nad kněžištěm zvalbená. Na hřebeni střechy sanktusník s osmibokou lucernou.