městský dům

Jednopatrový dům na mírně obdélném půdorysu (téměř čtvercový). Průčelní fasáda do ulice Svatopluka Čecha je pročleněna jednoosým rizalitem, orientovaným při pravé straně celkové fasády přizemní o dvou okenních osách, na pravo pak ještě jednou osou. V této postraní úzké části domu je proražen hlavní komunikační vstup do domu, pravoúhlého ostění s dřevěnými dveřmi se světlíkem. Vysoce dekorativního účinku dosahuje nad ním umístěná plastická supraporta s vyloženou římsou na konzolkách s kapkami. Okna jsou vesměs pravúhle řešena s horní výklopnou ventilací. Přízemní okenní šambrány jsou suplovány v dolní partii parapetem s motivem čabrak, v horní části pak suprafenestrou s motivem rolverku a rostliných rozvilin. Okno v patře nad dveřmi je doplněnou zvýrazněnou plasticitou parapetu a šambrány. Hlavním akcentem fasády je moment rizalitu s výraznými nárožními lizénami, v prvním patře s prolomenými třemi okenními otvory stejného výzdobného aparátu jako u oken v přízemí. Přízemní část předstupuje do podoby trojbokého arkýře, v prvním patře tvořícím terasu s kovaným zábradlím s rostliným dekorem rozvilin. Je přístupná proraženými dveřmi v patře, které jsou trojdílné a prosklené s vrcholovou šambránou na konzolkách s kapkami. materiál: cihla, kámen, omítka, kované zábradlí, krytina - pálená taška