měšťanský dům Baburádovský

V severozápadní linii Velkého náměstí umístěný dvoupatrový dům dvojkřídlé hmotové dispozice. Hlavní fasáda do náměstí o dvou osách opatřena po roce 1918 fasádou ve stylu geometrizující secese. Přízemní parter je pročleněn osazením dvojice dřevěných výkladců s přidruženými pravoúhlými vchody. Pohledově v pravém výkladci je začleněn širší pravoúhlý vchod s obdélným světlíkem do hlavní asymetricky umístěné průchozí chodby domu, vedoucí k tělesu schodiště v zadní části domu. Oba výkladce, oddělené domem průchozí dělící zdí na čele fasáday v podobě pilíře, jsou sjednoceny pod kordonovou římsou umístěnou reklamní nápisovou plochou. Parter je po stranách rámován přízedními pilíři, vystupujícími nad profilovanou kordonovou římsu segmentově zakončenými hlavicemi geometrického dekoru. Dvojosá fasáda je členěna pravoúhlými okny s osazenou dřevěnou kastlovou konstrukcí šestidílné osnovy. Jednotlivá patra jsou oddělena profilovanými kordonovými římsami, završená ve vrcholu profilovanou atikovou zdí s dvojicí segmentově vypnutých osově osrientovaných štítů s kruhovými okny. Rámující pilířky atikových štítů prostupují korunní profilovanou římsu do plochy suprafenester oken druhého patra. Plocha fasády je dále členěna geometrickým plošným dekorem vpadlých polí a výrazněji ploch suprafenester, kontrastně doplněné o keramické glazurované profily kroužků a čtvercových dlaždiček. Objekt je završen sedlovou střechou s hřeben vodorovně s uliční čarou. V přízemí se dochovaly půlkruhově valené klenby loubí na trojúhelných výsečích. V přední části původně mázhausu necková klenba. Zbývající prostory přízemí plochostropé s v zadní části umístěným tělesem novodobého schodiště patrně z 19.století. Prostory pater jsou plochostropé.