měšťanský dům

Výrazně exponovaný dvoupatrový dům ve východní linii strany Velkého náměstí. Přízemí hlavní fasády členěno jednotným dřevěným výkladcem se začleněnými dvěma pravoúhlými vchody s nápisovou reklamní plochou ve vrcholu v rozsahu dvou zaslepených polí loubí s valeným zaklenutím na výsečích a dělícím téměř hrotitým pasem. Vlastní eklektická hladká fasáda je členěna čtyřmi okenními osami, s umístěním přízedních kanelovaných pilastrů vysokého řádu s patkou a hlavicí, ve vrcholu nesoucí fabionový překlad a profilovanou korunní římsu. Pravoúhlé okenní otvory doplňuje hladká lineární šambrána s parapetní a v prvním patře i nadokenní římsou. Okenní konstrukce kastlové dvoukřídlé klasicky čtyřdílné osnovy s pevným příčníkem. Objekt je korunován nízkou sedlovou střechou s šikminou kolmo na líc fasády. Za prostorami v rozsahu dvou polí zaslepeného loubí je vpravo větší síň valeného zaklenutí na výsečích. V zadní části objektu je včleněno těleso tříramenného schodiště do patra. Místnosti v patře jsou převážně plochostropé. V podsklepení domu se zachovala kamenná valená klenba.