měšťanský dům

Původně jednoposchoďový dům s půdním polopatrem prodělal výraznou stavební úpravu po roce 1918. Hlavní fasáda do náměstí je v přízemním parteru otevřena dvěma poli arkád, sklenutých valenými klenbami na trojúhelných výsečích. Na čelní straně jsou předsazeny čtyřboké přízední pilíře na koruně kryté pálenou taškou bobrovkou. Hladká čtyřosá fasáda byla původně členěna v meziokenních plochách pěticí přízedních pilastrů, spíše tvořící zhusta řazené lizénové rámy. Do dnešní podoby došlo k úpravě fasády v souvislosti s dostavbou původně půdního polopatra na klasické druhé patro. Meziokenní plochy v úrovni druhého patra byly v ploše doplněny. Fasáda je plasticky vodorovně dělena pouze nízkým reliéfem kordonové římsy a profilované podokapní římsy pergamského typu, nesoucí nízkou sedlovou střechu s hřebenem vodorovně s uliční frontou. Vnitřní dispozice přízemí je pročleněna prostory s valenou klenbou na výsečích s ojediněle dochovanou křížovou klenbou, v chodbě průjezdu na dvůr plochostropá. Prostory prvního patra i druhého jsou po novodobých stavebních úpravách vesměs plochostropé. V objektu se dochovaly středověké gotické sklepní prostory kamenné valené klenby s lomenými oblouky. materiál: smíšené zdivo, omítkové vrstvy, kámen - pískovec, krytina - pálená taška