stodola

STODOLA je přízemní převážně hrubě omítnutá budova vyzděná ze smíšeného zdiva (štíty vyzděny nově z cihel) na obdélném půdorysu pod polovalbovou střechou krytou dnes vlnitými osinkocementovými deskami s hřebenem orientovaným ve směru západ – východ. Průčelí mají torzálně dochované hlazené lizénové rámy. V podélných průčelích má stodola segmentem zaklenuté brány mezi dvěma úzkými svislými větracími otvory. Brána v jižním průčelí je dnes zazděna cihlami, brána v severním průčelí má dvoukřídlá posuvná svisle na sraz bedněná vrata. V bočních průčelích je pouze po úzkém svislém větracím otvoru. K východní části severního podélného průčelí je na obdélném půdorysu přistavěn novodobý vodorovně bedněný dřevník (s dvoukřídlými pravými ven otvíravými svlakovými dveřmi v západním průčelí) pod pultovou střechou krytou vlnitými osinkocementovými deskami, která s odsazením navazuje na střechu stodoly.