měšťanský dům

Jednopatrový dům na výraznějí široké parcele východní čáry ulice Moravcovy. Hlavní průčelí je pročleněno pěti okenními osami nepravidelného rozestupu s mírným přimknutím dvojice pohledově vlevo umístěných krajních os a těsně semknuté dvojice pohledově vpravo umístěných os. Hladká fasáda je členěna přízemní podřezávkou a ve vrcholu profilovanou korunní římsou na nízké původní atikové zídce. Zóny oken přízemí, prvního patra a půdního polopatra jsou opatřeny jednotnou podobou plošné okenní šambrány. Vlastní kastlová dvoukřídlá okenní konstrukce s pevným poutcem a příčníkem zachovává šestidílnou osnovu. Pouze okénka půdního polopatra jsou dvojdílná. Na úrovní střední třetí okenní osy je v přízemí hlavní pravoúhlý vstup se segmentovým záklenkem, otevřen do chodby, snad původně průjezdu, nyní osazené pouze kovanou novodobou dvoukřídlou mříží na závěsech. Vpravo od průjezdu je dispozice přízemí členěna velkou místností s novodobím trámovým stropem a vpravo od chodby těleso dvojramenného schodiště s křížovými klenbami podest. Převažující část přízemí je plochostropá s trámovými stropy vedle uplatnění valené klenby. Dispozice místností prvního patra jsou vesměs plochostropé s novodobým trámovým stropem v chodbě. Dům je zastřešen dvojicí nízkých sedlových zvalbených střech vedle sebe s hřebeny kolmo k uliční čáře.