měšťanský dům

Na okraji Podzámecké zahrady při ústí ulice Ztracené situovaný jednoposchoďový dům s půdním polopatrem na přibližně čtvercovém půdorysu. Hlavní pětiosé průčelí s předzahrádkou je přísně horizontálně členěno kordonovými římsami. přízemí s pásovou rustikou v ploše se čtyřmi čtyřdílnými okny s uvnitř vsazenou meziokenní mříží bez ostění. Ve střední ose je hlavní vchod do objektu s jednoduchým pískovcovým ostěním s rovným překladem. V hadké ploše prvního patra jsou okna doplněna pravoúhlým hladkým ostěním bez parapetu. Doudílná obdélná okenka půdního polopatra jsou doplněna dřevěnými venkovními žaluziemi s hladkým pravoúhlým okenním ostěním. neorenesanční úpravu má dům jednotnou na všech třech stranách, stejného členění jako hlavní průčelí. V zadní části domu do Podzámecké zahrady je substrukce s rozchodným pilířů se čtyřmi záklenky, završenými lomeným obloukem. V jednom z nich je malé sklepní okenko s mříží. dům si uchoval původní vnitřní členění prostoru s ústřední chodbou s valenou klenbou na výsečích, obdélně sklenuto i schodiště. Dochovánhy dveřní zárubně pozdně barokního charakteru. Ve sklepích půlkruhová a segmentová klenba z cihel. Materiál: cihelné zdivo, kámen, dřevo, krytina - plech