měšťanský dům

Jednoposchoďový dům s půdním patrem ve východní uliční čáře Vodní ulice. Hlavní fasáda o čtyřech okenních osách je v přízemním obchodním parteru otevřena dvěma oblouky arkád s v hloubce špalet osazenými výkladci včleněných pravoúhlých dveřních otvorů, pravidelné kvadratické osnovy. Po stranách pod profilací kordonové římsy jsou umístěny kovářsky provedené novodobé vývěsní štíty přibližně oválného tvaru. Převažující část fasády obou pater byla upravena v roce 1932 ve stylu české moderny. Vlevo sdružené dvě osy jsou odděleny od dalších dvojicí vertikálních lišt vpadlích ploch. Obdobně jsou pouze jednou lištou vertikálně děleny i další plochy. Přísně pravoúhlá obdélná okna specifické velikosti jsou dělena klasickým trojdílným schematem a v ploše mezi nimi obdélné dělené a v jednotlivých osách pak čtvercové rámce zrcadel. Ve vrcholu je zakončena překladem a profilovanou podokapní římsou, nesoucí sedlovou střechu. Přízemní dispozice je členěna vlevo umístěnou síní s valenou klenbou na pětibokých styčných výsečích, následovaná komorou o valené klenbě na trojúhelných výsečích patrně pozdně renesančního původu. Pravá část je zaklenuta obdobně. Vpravo umístěném nádvorním křídle je v přízemí prostora v plackou. Obě patra jsou převážně plochostropá, přičemž v prvním se v síni v přední části dochoval trámový strop s dvojitým záklopkovým systémem. Původní sklepy, částečně upravené, jsou sklenuty valenou kamennou klenbou. materiál: smíšené zdivo, omítky, krytina- plech