měšťanský dům

Výrazně exponovaný jednopatrový dům při ústí do Riegrova náměstí. Hlavní čtyřosá fasáda je v přízemí přeřešena dvěma výkladci s přidruženými pravoúhlými vchody do provozoven a středově umístěným pravoúhlým vchodem do domu. Původně v přízemí trojosé členění s centrálně umístěným pravoúhlým vchodem segmentového zaklenutí. Dvě postranní okenní osy osazeny původně kastlovými trojkřídlými okny šestidílné osnovy s pevným poutcem. Hladká fasáda je členěna kordonovou římsou s profilací nad vchodem do domu segmentově vzapjatou. Hladká plocha fasády prvního patra je osazena rytmickým sledem čtyř okenních os s pátou pohledově v pravé krajní ose zaslepenou. Pravoúhlá okna s mělkou plastickou šambránou v reliéfu jsou osazena dřevěnou okenní konstrukcí původní profilace jako u oken v přízemí. Ve vrcholu je profilovaná korunní římsa, nesoucí sedlovou střechu s hřebenem podél uliční linie. Chodba v pravé části dispozice je zaklenuta valeně. Místnosti dispozice přízemí jsou zaklenuty zrcadlovou klenbou, v patře pak vesměs plochostropé. Hmota domu má nepravidelný lichoběžníkový tvar vzhledem k směrem dozadu se zúžující stavební parcele.