měšťanský dům

Pohledově exponovaný jednoposchoďový dvojkřídlý dům s kratší trojosou do Vodní a delší jednáctiosou fasádou do Ztracené ulice. Fasáda je v přední části přízemního obchodního parteru je v síle stěny osazena sjednocenými dřevěnými trojdílnými výkladci s odlišně vkomponovaným pravoúhlým vchodem a sjednocujícími nápisovými reklamními plochami. Plochy mezi nimi upraveny segmenty pásové rustiky s umístěním litinového svítidla lampy původně plynového osvětlení pod kordonovou římsu vlevo. Přízemí do ulice Ztracené je členěné jednoduchými pravoúhlými výkladci a ve čtvrté, šesté a osmé ose novodobými pravoúhlými vchody. Ploch je členěna přibližně pravidelně řazenými přízedními pilstry vysokého řádů, prostupujících oběma patry s pásovou rustikou v ploše. Výrazná horizontalita fasády je podpořeně profilací kordonové a podokapní římsy, nesoucí sedlovou nízkou střechu. Pravoúhlá obdélná okna pravidelné trojdílné osnovy jsou osazeny bez profilace šambrán. Přízemní dispozice od Vodní ulice je členěna vlevo umístěnou síní a vpravo od ní původního průjezdu do dvora s dochovanou valennou klenbou na výsečích. Vzadní části vloženo těleso schodiště z doby kolem roku 1873. Jen málo dalších místností je zaklenuto pvodními valennými klenbami. Většina prostor přízemí bočního křídla do Ztracené ulice je novodobě přeřešená a plochostropá. Dispozice prvního patra je plochostropá. Hodnotná dispozice valeně zaklenutých sklepních prostor. materiál: cihlové zdivo, omítky, krytina - plech