vodárenská věž

Věž vodárny s nízkou jehlancovou střechou stojí v Mírové ulici a je orientována vstupní branou k SZ. Objekt z části navazuje na novější jednopatrovou památkově nechráněnou budovu domu čp. 4. Ten k věži přiléhá na jz straně a zakrývá její fasádu do výše druhého patra. Dvoupatrová hranolová věž čtvercového půdorysu je zděna ze smíšeného cihlokamenného materiálu (ve vyšších patrech je zdivo téměř výhradně cihlové). Na fasádě je patrno kromě dvou pásových říms několik zazděných oken a segmentově zaklenutých výklenků. Věž je tvořena jediným nepřepaženým (v současné době do pater neděleným) prostorem, nahoře otevřeným do krovu. Interiér je přístupný od SZ pravoúhlým vchodem s trámovými zárubněmi a jednokřídlými dveřmi.