kaple Bolestné P. Marie

Kaplička postavená ke cti Bolestné Panny Marie na obdélném půdorysu se zaoblenými nárožími, čelem otočená na jižní stranu. Fasáda je členěna zdvojenými pilastry, jejichž hlavice jsou římsové, v přední části volutové a které nesou římsové kladí. Po celém obvodu probíhá hlavní římsa. Vchod je pravoúhlý, nad ním stříška z ocel-drátoskla a zalamované okno se šambránou. Po stranách a vzadu jsou výklenky s půlkruhovým zaklenutím. V čele nad hlavní římsou se tyčí barokně zvlněný štít se záklenkem se šambránou, v němž se nachází obraz s P. Marií a nápisem: Ach, smilujte se aspoň Vy, přátelé moji! Panno Maria, oroduj za nás. Na zadní straně nad hlavní římsou se tyčí trojúhelníkovitý štít. Střecha je sedlová, pokrytá plechem. Materiál: zřejmě smíšené zdivo s hladkou omítkou v žluto - bílé kombinaci. Rozměry: 4,1 x 3,4 m, výška 6 m.