sýpka

Sýpka s areálem dvora stojí v historickém jádru vesnice. Jedná se o zděný patrový špýchar, o 5 x 2 osách. Stavba je členěna lisénami, na nároží zdvojenými, patro je odděleno hladkým pásem, průčelí vrcholí korunní profilovanou římsou. Na delších stranách ve střední ose na východní straně je sedlový výklenek, na západní straně pravoúhlé dveře s ostěním; nad oběma je profilovaná římsa v podobě oblouku s rovnými úseky po stranách. Na západní straně jsou prkenné dveře v přízemí v 1. ose od jihu a do patra v 2. ose. Okna jsou převážně podélně obdélná s vypouklými a zaoblenými stranami. Na jižní straně v patře při jihozápadním nároží je sgrafitová výzdoba (psaníčka). Střecha je valbová, krytá bobrovkami.