dům hrobníka

Přízemní zděný domek na obdélném půdorysu, přiložený zvenčí k východnímu nároží ohradní zdi hřbitova u brány, postupně prodlužovaný k severozápadu a propojený s půdorysně čtvercovou márnicí. Sedlové střechy kryté betonovými francouzskými taškami Bramac. Na střeše márnice sloupková zvonička se sedlovou stříškou s novým zvonem. Průčelí hladce omítaná v pískově okrové barvě s předstupujícím šedě natřeným soklem, hlavní římsa východní části dvoudílná s výžlabkem a odsazeným oblounem. Užší střední část bez hlavní římsy s přečnívajícími neprofilovanými konci krokví, márnice s lizénovými rámci a trojdílnou hlavní římsou s oblounem, deskou a odsazeným výžlabkem. Jihovýchodní průčelí původně dvouosé, dnes jen dvoukřídlé dřevěné obdélné okno u východního nároží, nad hlavní římsou valba. Severovýchodní průčelí rozděleno přístavkem předsíně s pultovou střechou o nízkém spádu, vstupem z jihovýchodu (dveře typové dřevěné) a obdélným dvoukřídlým oknem na severovýchodě. Východní část průčelí trojosá s dvoukřídlým a dvojicí trojdílných dřevěných oken. Severní část severovýchodního průčelí krátká s dvoukřídlým oknem. Severozápadní štítové průčelí starší části bíle natřené s dřevěnými svlakovými dvířky na půdu, osazenými v hloubce v trámové zárubni. Spojovací křidélko s přístřeškem se střechou o velmi nízkém spádu s asfaltovou krytinou (tzv. bonnský šindel), bez otvorů. Severovýchodní průčelí márnice v celé délce kryto nižší novodobou přístavbou s pultovou střechou a dvěma ležatými dřevěnými typovými okny (vstup oplechovanými hladkými dveřmi ze severozápadního průčelí). Nad přístavbou vystupuje pouze hlavní římsa. Severozápadní průčelí márnice štítové s obíhajícím lizénovým rámcem., pod vrcholem v líci obdélného vstupu dřevěná svisle bedněná dvířka. Jihozápadní průčelí rozděleno na předstupující vyšší část márnice s nesymetricky umístěným vstupem s dvoukřídlými dveřmi a větší nižší část. Přibližně ve středu nižší části úzké okénko, při zemi ležaté okénko sklepa. Na střeše dva komíny, západnější v přístavbě cihelný neomítaný s betonovou hlavou, jižnější při hřebenu omítaný, bez hlavy.