náhrobek rodiny Jakoubkovy

Náhrobek na hrobovém místě I/72 sestává z pískovcové obruby hrobu a litinového kříže na soklu Obruba z hořického pískovce v podobě nízké tumby 49x175 cm, boky profilovány konvex-konkávně s odsazením horní plochy, na hladké čelní straně předstupující tabule s projmutými rohy. V hlavách litinový kříž (v. 152 cm, ramena 89 cm) na soklu (50x30 cm, v. 40 cm). Pateční římsa soklu s profilací (zvonovnice, odsazení, výžlabek, dvojí odsazení). Tělo soklu hladké, na středech ploch vyznačeny desky rámečkem s projmutými rohy. Deska soklu s kymatickým profilem zdola a nízkou stříškou shora. Kříž osazen na desce, zezadu s přišroubovanou šikmou vzpěrou. Spodní část kříže symetrická s volutovým a vegetabilním ornamentem, s kolmým raménkem pro nádobku lampy (nádobka vylomena). Vlastní kříž řecký s vloženým kruhem s volutami a vegetabilní výzdobou. Konce ramen zdůrazňují nástavce s kvítky. Kříž opatřen olejovým černým a stříbrným nátěrem.