výklenková kaplička

Zděná čtyřboká výklenková kaplička sv. Floriána je umístěna v terénním návrší přibližně ve středu obce , obklopena souborem vzrostlých stromů. Architektura je členěna přízemním průběžným soklem na obdélném půdoryse s sypaným izolovaným základem. Sokl přechází zkosením hrany ve střední v průměru užší část s nárožní profilací zalomením. Čelní i zadní strana jsou probrány mělkými nikami se segmentovým odsazeným klenutím v nichž byly původně umístěny dřevěné sochy, uzavřeny původně dřevěnými prodklenými dvířky. Ve vrcholu je poklona ukončena vyloženou profilovanou podstřešní římsou, nesoucí nízkou stanovou střechu, krytou pálenou krytinou. Na jejím vrcholu je umístěna kovová plátová profilace patriaršího kříže. rozměry: cca 0,8 . 0,4m, výška 2,5m materiál: cihlové zdivo, vápenné omítky, kov, krytina - pálená taška