krucifix

Na rozcestí z návsi obce Vrbky k Sulimovu umístěn kamenný pamětní kříž. Výškově odstupňovaná památka je tvořena jednostupňovou podnoží. Vlastní sokl tvoří krychlová trnož s navazujícím krychlovým, ve spodní části konvexně vypnutým dříkem, zakončeným profilovanou deskovou římsou. Na ni usedá nízký kónický nástavec s hlavicí, nesoucí vlastní těleso kříže rovného zakončení ramen a korpusem Krista. Na podstavci je rytý letopočet 1820. Strany dříku soklu jsou členěny lineárními rytými rámy s ujmutými kouty, zvýrazněnými polychromií drážky linie. Kónický nástavec je plošně členěn polychromovaným rytými rámy v horním a dolním překladu doplněných kruhovými terči. rozměry: sokl cca 1,5 . 1,5 m, výška cca 3 m materiál: kámen - pískovec