střední škola

Dům tvořící součást bloku školních budov. Vícetraktový objekt nepravidelného půdorysu, zděný z cihel na kamenné kvádrové podezdívce, podsklepený. Na nároží ulic Procházkova a Novodvorská je malá patrová vilka čtvercového půdorysu, jehlancově zastřešená. Průčelí do ulice Novodvorské dvouosé, okna čtyřdílná, čtyřtabulková, Čelně pravá osa v ptře vstupní dveře na balkon se světlíkem. Okna v přízemí mezi třemi hladkými pilíři nesoucími balkón v patře. Balkón má zděné zábradlí tvořené střídavě hranolovými a kuželovými sloupky s hranatými prstenci. Patro kolem celé vilky odděleno pásovou římsou s jedním páskem, desková korunní římsa pokračuje dále podél celého objektu. Ve dvorním průčelí čelně vpravo čtyřdílné šestitabulkové okno, v patře nad ním čtyřdílné čtyřtabulkové okno. Dále čtyři malá obdélná okénka a schodišťové okno, šestidílné, každý díl dvoutabulkový, po dvou dělená svislými zděnými pilířky. Do ulice Procházkovy přízemí i patro tříosé, okna čtyřdílná šestitabulková, deskové parapety, hladké šambrány, čelně vlevo dvě blíže k sobě. Okna do sklepa všechna dvoudílná. Na nárožní vilku navazuje přízemní, sedlově zastřešený trakt se spojovací chodbou. Průčelí do ulice Procházkovy tříosé, okna čtyřdílná šestitabulková, do sklepa tři jednodílná okna. Ve dvoře rovněž tři osy, dvě šestitabulková okna a vstupní dveře, před nimi betonové schodiště se zděnou opěrnou zdí. Fasáda tohoto traktu hladká, desková korunní římsa. Na spojovací chodbu navazují další dva trakty se společným průčelím v Procházkově ulici, tato část dvoupatrová, přízemí osmiosé, patra devítiosá. Čelně vlevo v přízemí vstup, vstupní dveře kovové, zapuštěné, vedle vstupu čtyřdílné čtyřtabulkové okno. Okno a vstup ve výrazném portálu, předstupuje před zeď, zaoblené vnitřní strany portálu jsou profilovány rámováním a plastickými pásy s konkávně prohnutým vyžlabením, na římse portálu heraldický štít. Ostatní osy tvoří šestidílná šestitabulková okna, nad vstupem tři osy čtyřdílných čtyřtabulkových oken blíže k sobě se společným deskovým parapetem. Pásové římsy oddělující patra jsou ploché s těžkým plastickým dekorem jednotlivých květů stylizované růže, stejné jako na sousedních objektech. Korunní římsa jednoduchá, desková, pod ní nad okny se opakují motivy květů. Ve dvoře čelně levý trakt této části předstupuje, průčelí směrem k ulici Novodvorské čelně levá část čtyřosá, okna šestidílná, šestitabulková, čelně vpravo čtyřdílná osmitabulková schodišťová okna, v přízemí okna dvoudílná, dvoutabulková, stejné římsy jako na čelním průčelí. Čelní strana ve dvoře čtyřdílná čtyřtabulková okna, nad dvěma z nich kytky. Levá okapová stěna tohoto traktu šest os obdélných dvoudílných šestitabulkových oken. V kamenné podezdívce okna jednodílná šestitabulková okna, v rohu okna šestidílná, šestitabulková, oblouková a vstup do sklepa. Ve dvorním průčelí stejné římsy, parapety a šambrány jako na hlavním průčelí, římsy bez kytek. Levý trakt této části ve dvoře čtyřosý, okna čtyřdílná, čtyřtabulková. Mezi tímto hlavním blokem a čp. 304 menší patrový trakt v němž je tělocvična, s bočními vstupy, jehlancově zastřešený, nad vstupy sedlově. Průčelí do Procházkovy ulice tříosé, okna šestidílná, každý díl dvě tabulky, okna v patře třídílná, každý díl šestitabulkový. Stejné římsy jako na vedlejších traktech, vstupy zapuštěné, vstupní dveře kovové. Ve dvoře tělocvična hlavní průčelí pětiosé, okna šestidílná, každý díl dvoutabulkový, kolem oken hladké šambrány, deskové parapety, pásová nadokenní římsa s květy, u nároží budovy čtvrtkruhově vykousnuté.