měšťanský dům

Jedná se o řadový dvoupatrový dům stojící na hloubkové parcele v městské zástavbě. Průčelí do Havlíčkovy ulice se třemi oblouky podloubí nesenými jednoduchými hranolovými pískovcovými pilíři s patkou a hlavicí. Fasáda přízemí členěna rustikami, archivolty loubí se zdůrazněnými klenáky. Přízemí od patra odděluje profilovaná římsa. 1. i 2. patro pětiosé, okna plastová, trojdílná. Kolem oken profilované šambrány, oplechované parapety, jednoduše profilovaná korunní římsa. Podloubí je zaklenuto plackami ve třech klenebných polích s trojbokými nestyčnými výsečemi. Ve střední ose podloubí dřevěné dvoukřídlé dveře, prosklené, v profilovaném pískovcovém portálu s rovným nadpražím. V postranních osách podloubí velká segmentově ukončená okna, šestidílná, šestitabulová. Zadní průčelí směrem do ulice Na struze rovněž přízemí a dvě patra. Průčelí čtyřosé, okna trojdílná, plastová. V 1. ose čelně vlevo vstupní dveře, prosklené, s kupolovou oplechovanou atikou. Kolem oken jednoduše profilované šambrány, přízemí a 1. patro dělí pásová mezipatrová římsa. Korunní římsa hladká, sešikmená. Fasáda obou průčelí barevně světle zelená, římsy a šambrány zvýrazněny tmavším odstínem. Střecha sedlová, pokrytá plechem.