socha sv. Jana Nepomuckého na podstavě

Socha sv. Jana Nepomuckého umístěna nad levým břehem řeky Úpy, na silničním mostu, naproti pohostinství "U Kousala". Na kvádrovém soklu ukončeném profilovanou římsou a umístěném na dvou stupních je osazen masivní podstavec s postranními volutami ve spodní části. Ve výklenku podstavce v čelním pohledu textová deska z hrubé žuly s rytým textem. Podstavec ukončen tvarovanou římsou ve střední části, v čelním pohledu obloukovitě vzdutou. Na podnožní desce, která je ukončena profilovaným přesahem, umístěna socha sv. Jana Nepomuckého, poměrně statická. Stojící postava světce v kontrapostu s pokrčenou pravou nohou, oděna v tradiční kanovnický šat, s delší almucí přes ramena, na hlavě biret. Pravá ruka světce se vztyčeným ukazovákem na ústech, v levé ruce vertikálně uchopený krucifix. Světec v životní velikosti. Materiálem světlý pískovec. Celková výška cca 4,1 m.