kostel sv. Jana Nepomuckého

Kostel sv. Jana Nepomuckého je vystavěn uprostřed osady Libeč u místní komunikace. Objekt orientován v ose S - J, vstup od komunikace vpadlým pískovcovým, segmentovým portálem od jižní strany, presbytář orientován k severu. Zděná stavba vystavěná na podélném půdorysu o rozměru 17 x 10 cm s pravoúhlým závěrem presbytáře a hranolovou věží přistavěnou směrem k jihovýchodu. Přístup do objektu vede po dvou předsazených kamenných stupních, vstupní portál je zaklenut obloukem s ústupkovými dvojicemi sloupků s patkami a korintskými hlavicemi po stranách, dvoukřídlé dřevěné dveře jsou zdobené kazetami. Nade dveřmi v kamenném oblouku je umístěna reliéfní postava sedícího anděla od sochaře Kuhna z Pecky, po obvodu je vytesán geometrický motiv s rostlinným ornamentem. Nad vstupním portálem je rozeta v ploché šambráně. Ve štítě sdružené dvojité okénko, uprostřed s sloupkem. Patrová hranolová věž se samostatným segmentovým závěrem v kamenném ostění a s osvětlovacími obdélnými okénky točitého schodiště navazuje na boční stěnu lodi kostela. Vysoká zvuková okna věže v patře krytá dřevěnými žaluziemi jsou oddělena korunovou římsou hlavní lodi probíhající po obvodu věže. Střecha věže je jehlancová, nad zvukovými okny zdobí fasádu obloučkový vlys s lizénovými rámy. Interiér kostela plochostropý s výmalbou, presbytář je zaklenut křížovou klenbou (taktéž s výmalbou). Okna lodi s polokruhovým závěrem, v presbytáři jsou uplatněna okna sdružená. Jednotlivá pole s okny jsou dělena lizénovými rámci s obloučkovým vlysem nad okny, fasádu dále člení korunová římsa a nízký kamenný omítnutý sokl. Střecha kostela sedlová, presbytář s krovem zvalbené střechy, krytinou eternitové šablony.