kostel sv. Michala

Jednolodní venkovský kostel s obdélnou lodí, hranolovou věží v průčelí a obdélným presbyteriem, k němuž přiléhá sakristie. Střešní krytinou jsou pálené tašky bobrovky a hliníkové šablony Alukryt. Celou stavbu obíhá sokl, obložený pískovcovými deskami. Věž je hranolová, třípodlažní stavba přibližně čtvercového půdorysu, zastřešená nízkou stanovou střechou, krytou dnes hliníkovými šablonami a završenou dvojramenným křížem. Hlavní střešní římsa lodi ve své úrovni i s celou profilací přechází po západní štítové zdi na věž a celou ji v této úrovni obíhá. Opticky tak odděluje poslední zvonové patro věže. Hlavní (západní) vstup do věže i celého kostela je tvořen kamenným barokním segmentovým portálem stejného charakteru a profilace ostění jako u oken. Nad klenákem je zavěšena pískovcová kartuše s patrným motivem kardinálského klobouku jako klenotem. Věž ze západní strany přiléhá k lodi jednoduchého obdélného půdorysu. Podélné severní a jižní průčelí je vzhledově v celé výšce jednoduše architektonicky členěno lisenovými rámy vysokého řádu.Na osách tří lisenových polí od východu jsou nároží výrazně okosena s plochým vyžlabením okosení.