obytná budova s chlévy

Obytná část je roubený přízemní dům se světnicí, síní a komorou, přestavěný v 18. století, se dvěma okénky v průčelí, s jedním do dvora a dalším maličkým přisvětlovacím okénkem také na dvorní straně hlavní světnice. Trámový strop je zaklopený prkny a je šikmý tak, že jeho nejvyšší starna je nad topeništěm. Okna mají dělení na čtyři tabulky. Obytné křídlo je omítané na rákos a pravidelně ročně bílené. Křídlo s chlévem je patrové. Přízemí je z kamenného zdiva, patro roubené. V patře jsou dvě původně neosvětlené komory. Nad nimi v půdním prostoru je sýpka. Podél obou komor je pavláčka se třemi sloupky zdobně tvarovanými. Celou usedlost kryje sedlová střecha, nad obytným stavením eternit, nad chlévem šindel. Podél pavláčky jsou do dvora přistavěny dva chlívky. Původně roubené, kolem r. 1910 vyzděné z cihel a omítnuté.