hradiště s torzem kostela a paláce

Akropole hradiště se rozkládá na Z od intravilánu dnešní obce. Její vymezení je v terénu dobře patrné - jedná se o 2 - 6 m vysokou terasu, která byla v době existence hradiště doplněna dřevohlinitou hradbou s kamennou plentou. S předhradím je akropole spojena úzkou šíjí směrem k předhradí se nálevkovitě rozšiřující. Východně od středu akropole se nacházejí zbytky palácové a sakrální stavby z doby po polovině 10. století, jejichž půdorysy jsou vyznačeny v terénu. Kromě nich se na akropoli nachází vyznačený půdorys archeologicky doložené věže brány, sousoší sv. Vojtěcha a Radima z roku 2000, travnatá plocha kolem zmíněných objektů a asfaltová přístupová cesta. Zbytek zaujímají pole a travnatá cesta procházející středem akropole v západo-východním směru.