Chebský most

Celková délka mostu dnes činí 111,2 metru a šířka (včetně chodníků) 8,8 metru. Spojuje obchodně správní centrum Karlových Varů (třída T. G. Masaryka, Zborovská a Západní ulice) s Rybářemi (Sokolovská ulice) a bývalou hlavní státní silnicí č. I/6 Praha – Karlovy Vary – Cheb. Jedná se o kamenný most s pěti segmentovými klenbami téměř shodného rozpětí kolem 17,5 m. Klenby jsou vynášeny čtyřmi pilíři. Tři jsou založeny v říčním korytě, pouze jeden jižní je založen na břehu, stejně jako náběhy na obou stranách. Nad středovými pilíři jsou umístěny kamenicky ztvárněné kartuše kruhového tvaru a to na obou stranách mostu (návodní i odtokové). Při čelním pohledu je vždy vpravo kartuš s dominantním vročením 1869 a vespod s písmeny CF JS. Levé kartuše patrně nesly litinové reliéfní desky, snad busty císaře.